Colegiul Fizioterapeuților din România inițiază și promovează forme de educație continuă în vederea creșterii gradului de competență profesională a membrilor săi, în conformitate cu art. 5 lit. p) din Statutul CFZRO.
Numărul minim de credite de educație medicală continuă pe care fizioterapeuții trebuie să îl realizeze anual este de 30.
Pentru îndeplinirea acestui deziderat, CFZRO va acredita programe de perfecţionare şi alte forme de educaţie medicală continuă, care vor aduce un plus de valoare formării profesionale a membrilor săi.
Dezvoltarea profesională continuă/educația medicală continuă reprezintă un proces complex de pregătire prin care specialiștii îşi menţin, dezvoltă şi dobândesc noi cunoştinţe şi abilităţi pentru a-şi îmbunătăţi performanţa profesională. Este procesul prin care fizioterapeutul continuă să îşi dezvolte competenţele, expertiza şi evaluarea profesională şi să le integreze în practică.
Numărul minim de credite pe care un fizioterapeut trebuie să le acumuleze anual va putea fi obținut prin diverse forme de educație și de implicare în educația profesională, cum ar fi: participarea la cursuri cu caracter profesional, la conferințe, la congrese de specialitate, la studii și lucrări științifice publicate, la cărți scrise sau traduse, la activități de învățământ.